SIKÇA SORULAN SORULAR  - 

BURADA YER ALMAYAN KONULAR İÇİN İLETİŞİM KURUNUZ.



SEMİNERLERE KİMLER KATILMALI (HANGİ SEMİNERLER HANGİ BRANŞLARA HİTAP ETMEKTEDİR) ?

ISO 9001: 2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ: Üniversitelerin tüm ön lisans, lisans mezunu veya öğrencileri.

ISO 14001: 2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ: Üniversitelerin tüm ön lisans, lisans mezunu veya öğrencileri.

ISO 45001: 2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ: Üniversitelerin tüm ön lisans, lisans mezunu veya öğrencileri.

ISO 22000: 2018 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ:  Gıda mühendisliği, gıda teknikerliği, kimya mühendisliği, kimyagerler, kimya teknikerleri, ziraat mühendisliği,  gıda üretiminde çalışan veya çalışmayı hedefleyen kişiler.

GLP – GMP - GHP : Gıda mühendisliği, gıda teknikerliği, kimya mühendisliği, kimyagerler, kimya teknikerleri, ziraat mühendisliği, biyoloji, genetik vb. gıda, ilaç, kozmetik, sağlık ürünleri, tıbbi cihaz vb üretiminde çalışan veya çalışmayı hedefleyen kişiler.

ISO 17025: 2017 DENEY LABORATUVARLARININ AKREDİTASYONU: Üniversitelerin tüm ön lisans, lisans mezunu veya öğrencileri, laboratuvarlarda çalışan veya çalışmayı hedefleyen kişiler.

IATF 16949: 2016 OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ: Makine mühendisliği, makine teknikerliği, malzeme mühendisliği, otomotiv mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, kimyagerler  otomotiv sektöründe çalışan veya çalışmayı hedefleyen kişiler için olmazsa olmaz seminerlerdendir.

FMEA – PPAP- APQP –MSA- SPC:  IATF 16949 Eğitim konusuna bağlı seminerlerdir. Makine mühendisliği, makine teknikerliği, malzeme mühendisliği, otomotiv mühendisliği, endüstri mühendisliği, kimya mühendisliği, kimyagerler  otomotiv sektöründe çalışan veya çalışmayı hedefleyen kişiler için olmazsa olmaz seminerlerdendir.

ISO 10002: 2018 MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ YÖNETİM SİSTEMİ: Müşteri ilişkilerine dönük satış pazarlama işlerinde kariyer hedefleyen kişiler için olmazsa olmaz seminerlerdir. Lisans ve ön lisans mezunu olup satış pazarlama alanında çalışmak isteyen bütün bölümlerin katılabileceği seminerlerdendir.

KAİZEN (SÜREKLİ İYİLEŞTİRME): Otomotiv sektöründe çok önemli bir yere sahip seminerdir. Makine mühendisliği, makine teknikerliği, endüstri mühendisliği, Kimya mühendisliği ,otomotiv mühendisliği, metalurji malzeme mühendisliği, imalat mühendisliği , işletme mühendisliği ve otomotiv sektöründe kariyer hedefleyen diğer bölümler içinde çok geçerli ve oldukça önemli bir seminerdir.

5S (SANAYİDE TERTİP DÜZEN): Otomotiv sektöründe çok önemli bir yere sahip seminerdir. Makine mühendisliği, makine teknikerliği, endüstri mühendisliği, Kimya mühendisliği, otomotiv mühendisliği, metalurji malzeme mühendisliği, imalat mühendisliği, işletme mühendisliği ve otomotiv sektöründe kariyer hedefleyen diğer bölümler içinde çok geçerli ve oldukça önemli bir seminerdir.

POKA YOKE (HATASIZLAŞTIRMA): Otomotiv sektöründe çok önemli bir yere sahip seminerdir. Makine mühendisliği, makine teknikerliği, endüstri mühendisliği, Kimya mühendisliği, otomotiv mühendisliği, metalurji malzeme mühendisliği, imalat mühendisliği, işletme mühendisliği ve otomotiv sektöründe kariyer hedefleyen diğer bölümler içinde çok geçerli ve oldukça önemli bir seminerdir.

STRATEJİK PLANLAMA: Üniversitelerin lisans ve ön lisans bölümlerinden mezun olan ve kişisel gelişim için özel sektörde karşılaşacağı problemler karsısında pratik fikirler üretebilmek adına katma  değer sağlayacak bir seminerdir.

SEMİNERLER, SEMİNERLERE KAYIT, SEMİNER SAATLERİ VE SEMİNER YÖNETİCİLERİ HAKKINDA

1-YÖNETİM SİSTEMİ (ISO) SEMİNERLERİ BİZE NE GİBİ BİR KATKI SAĞLAYACAK?
İnsanlar / kuruluşlar ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmette hep daha iyisini talep ediyorlar; daha kaliteli, daha fonksiyonlu, daha hatasız, daha kısa sürede, daha yenilikçi. Ve insanlar / kuruluşlar beklentilerini yükseltirken, daha az maliyetle beklentilerinin karşılanması istiyor.
     
Kuruluşlar, insanların (müşterilerinin) artan bu beklentilerini karşılamaya (etkinlik) çalışırken aynı zamanda da yaşamlarını sürdürebilecek bir kar elde etmek için kaynaklarını rasyonel kullanmaya (verimlilik) çaba harcıyorlar. Bu çabaların organize ve sistematik olabilmesi için de kuruluşlarına yönetim sistemleri (Kalite Yönetim Sistemi, Çevre Yönetim Sistemi, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi, Yalın Üretim Sistemi gibi) kuruyorlar. 

Kuruluşlar personel temininde; mesleki bilgi, yabancı dil, bilgisayar bilgisi gibi nitelikleri artık temel nitelik kabul ediyor ve daha fazla nitelik bekliyorlar. Talep ettikleri niteliklerin başında ise yönetim sistemleri konusundaki yetkinlik gelmektedir. Ve bu yetkinliğe sahip kişiler işe başvururken diğer kişilere göre daha avantajlı duruma geçiyorlar. 

2-SEMİNER SAATLERİ NEDİR?
- Seminerlerimiz önceden bir duyuru ile farklı saatler belirlenmedikçe, sabah 9:30 da başlayıp akşam 17.00 ye kadar sürecektir. 
- Seminer boyunca ücretsiz olarak coffee-break ikramlarımızdan yararlanabileceksiniz.

3- SADECE 1 SEMİNERE VEYA 2 SEMİNERE KATILABİLİYOR MUYUZ?
Evet herkes istediği semineri seçip katılabilir.

4- ÖN KAYIT İÇİN NE YAPMAMIZ GEREKİYOR?
Ön kayıt için isim, soy isim, telefon numarası ve katılmak istediğiniz seminerleri belirtilen iletişim numaralarına mesaj atmanız yeterlidir.

5- SEMİNER SONUNDA SINAV OLACAK MI?
Evet seminer sonunda sınav olmaktadır.

6-SEMİNERDE NE TÜR DOKÜMANLAR VERİLMEKTEDİR?
- Katılımcılara semineri takip edebilmeleri için seminer dokümanları verilmektedir.
- Seminere katılanlar yanlarında manyetik depolama aygıtları (flash bellek) getirmeleri durumunda uygulamaya yönelik ve destek seminer dokümanlarını da seminerlerimizden temin edebilecektir.

7- SEMİNERİ VEREN SEMİNER YÖNETMENLERİNİN YETKİNLİĞİ (KALİFİKASYONU) NEDİR?
Seminerleri veren seminer yönetmenlerimiz yönetim sistemleri konularına hakim, seminer verdikleri konuda sektörel deneyimleri olan uzman (baş denetçi, denetçi, seminer, danışman) kişilerden oluşmaktadır. Seminer konusuna göre uygun akademik yetkinliği olan en az 10 yıllık sektörel deneyimleri vardır. 

Seminer yönetmenlerinin meslekleri ;
Makina Mühendisi, Gıda Mühendisi, Veteriner Hekim, Kimyager, İşletmeci, Tıp Doktoru, Biyolog 

8- SEMİNERLERİNİZ MEB - TSE - TURKAK - IRCA ONAYLI MI?
- MEB : Milli Eğitim Bakanlığı özel kurslarda verilen sertifikaları onaylamaktadır. MEB'in yönetim sistemleri seminerlerini onaylama gibi bir uygulaması yoktur.
- TSE : Türk Standardlar Enstitüsü kendisi de yönetim sistemleri konusunda seminer vermektedir. Diğer seminer kuruluşlarının seminerlerini onaylama yada yetkilendirme gibi bir uygulaması yoktur.
- TÜRKAK : Türk Akreditasyon Kurumu belgelendirme kuruluşlarını, muayene kuruluşlarını, laboratuvarları denetler ve yetkilendirir. Belirli konularda kendisi de seminer vermektedir. Ancak başka seminer kuruluşlarının seminerlerini onaylama veya yetkilendirme (akredite etme) gibi bir uygulaması yoktur.
- IRCA : Uluslararası Kayıtlı Sertifikalandırılmış Denetçi organizasyonu olan IRCA nın sadece yetkilendirdiği BAŞDENETÇİ seminerleri veren kuruluşlar vardır. Eğer profesyonel olarak denetim yapacaksanız, alacağınız BAŞDENETÇİ seminerinin IRCA tarafından yetkilendirilmiş bir seminer kuruluşu olması önemlidir. TSCAKADEMİ kendisi başdenetçi semineri vermediği için IRCA yetkilendirmesine ihtiyaç yoktur.

SERTİFİKALAR HAKKINDA

1- SEMİNER SERTİFİKALARI NE ZAMAN VERİLİYOR?
- Sertifikalar seminer sonunda verilecektir. (Son anda seminere katılanların sertifikaları 1 hafta içinde kargo ile belirttikleri adrese gönderilecektir.)

2- SEMİNERE KATILMADAN SERTİFİKA ALABİLİR MİYİM? 
Seminere katılım zorunludur, katılım olmaksızın sertifika verilmemektedir.

3-SERTİFİKALARIN GEÇERLİLİĞİ NEDİR?
- Sertifikalarımız Türkçe ve İngilizce ayrı ayrı düzenlenmektedir. Tüm Türkiye ve Uluslararası geçerliliğe sahiptir.
- Sertifikalarımız katılım sertifikası değildir “BAŞARI (*)” sertifikası olacaktır. 
(*) Seminerlerimizde katılımcılar sınav, vaka çalışması (case study), interaktif sınama vb. yöntemlerle değerlendirilmektedir.

4-SERTİFİKAMI KAYBEDERSEM TEKRAR ALABİLİR MİYİM?
- Sertifikalarınız firmamızda kayıtlıdır. Kaybetme, yıpranma vb. gibi sorun yaşadığınızda, talebiniz doğrultusunda sertifikanız tekrar düzenlenebilecektir. Bizimle iletişim kurunuz.

5- SERTİFİKALARIN GEÇERLİLİK SÜRESİ NEDİR?
Yönetim sistemleri standartları seminerlerinde sertifika geçerlilik süresi diye bir şey söz konusu değildir. ISO yaklaşık olarak 7-8 yılda bir standartlarda güncelleme yapmaktadır. Fakat bu değişim sizlerin sertifikalarınızın geçersiz olacağı anlamına gelmez. Revize olan konular ilgili standartta belirtilir, bu maddeler öğrenildiği taktirde tekrar seminere gelip sertifika alınmasına gerek kalmaz. Ancak standart köklü olarak değişti ise güncelleme seminerine katılmak gerekebilir.


TSC AKADEMİ REFERANSLARI NELERDİR?

Referanslarımız için aşağıdaki linke tıklayınız.